Model 90

Model 90

Beschikbaar – Ruime voorraad

Model90 Model 90
Model90 Model 90 

€ 1 145,00
Inclusief BTW

Aantal  

 

Aromatherapie € 16,00  
Ergonomische ruggensteun € 49,00  
Full spectrum stralers (model 90) € 120,00  
installatie in België (model 90) € 170,00  
Duo stralers (model 90) € 260,00  
Professionele kleurentherapie € 299,00  
Red Ceder (model 90) € 450,00  

Model 90

Hout: hemlock of red ceder
Prijs: Vanaf 1.145,– (incl. BTW)
Afm. (b x d x h): 90 x 90 x 200

Specificaties

 • Aantal stralers: 4 dimbare stralers van 1600 watt
 • 2 rugstralers (à 300 watt)
 • 1 beenstraler (à 500 watt)
 • 1 frontstraler (à 500 watt)
 • 15 mm massief cederhout (2 x 7.5 mm dubbelwandig)
 • Digitaal bedieningspaneel aan binnenzijde
 • Geschikt voor aromatherapie
 • Kleine kleurentherapie
 • Automatische ventilatie
 • Radio met 1 speaker en cd / mp3 aansluiting
 • Werkt op 230 V met randaarde
 • Eenvoudige montage
 • Prijs Excl. levering en montage

Deze cabine is uit te voeren met de volgende opties:

Red ceder i.p.v. cederhout

redcedarVoordeel Red Ceder: Red Ceder hout is van nature mooi en duurzaam en heeft met name daardoor een grote toegevoegde waarde in bijvoorbeeld vochtige ruimtes. Ook heeft Red Ceder een prettige geur en heeft het van nature een antibacteriele werking.(Prijs vanaf €399)

Professionele kleurentherapie i.p.v. de standaard kleurentherapie

Voordeel professionele kleurentherapie:
De lichtopbrengst van de kleuren is veel hoger dan van de standaard kleurentherapie. Tevens biedt de professionele kleurentherapie meer mogelijkheden, zoals het dimmen van de lichtsterkte, meer kleuren in het spectrum, een winterdepressie functie (fel wit licht) en een programma waarin alle kleuren automatisch voorbij komen. De professionele kleurentherapie heeft 609 LEDS (29×21), waardoor een egaal lichtgevend vlak wordt gevormd. Deze kleurentherapie is een absolute meerwaarde voor uw infrarood sauna.(Prijs €295)

kleurentherapie wellnesswor

Full spectrum stralers i.p.v. Magnesiumoxide stralers

Voordeel full spectrum:

Het voordeel van full spectrum is dat de opwarmtijd nihil is. De gebruiksduur per sessie is beperkter in vergelijking met de lange golf stralers gezien de hoge intensiteit van full spectrum stralers. Een vuistregel is dat full spectrum stralers een therapeutisch karakter hebben(lees méér verder), terwijl langegolf stralers meer dienen ter ontspanning.

Het spectrum van de full spectrum stralers bestaat uit: 27% IR-A (korte golf), 58% IR-B (middengolf), 15% IR-C (langegolf). Het spectrum van Magnesiumoxide stralers beschikt over 5% IR-B en 95% IR-C.(Prijs €35)

Ieder heeft zo zijn eigen redenen om gebruik te maken van een infrarood sauna; sommige mensen met medische klachten, zoals reuma, artrose, spier- en gewrichtspijnen, hebben baat bij een heilzame en therapeutische infrarood sessie. Anderen wensen graag een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen uit het lichaam. Weer anderen willen een moment van optimale ontspanning, al dan niet met muziek of een goed boek erbij, om nieuwe energie te tanken in een rustgevende omgeving.

Om geheel tegemoet te komen aan die unieke persoonlijke situatie, bestaan onze IR Saunas uit een modulair systeem. Hierbij combineert u de meest geschikte infrarood stralingstechnieken, houtsoorten, afmetingen en accessoires tot een complete cabine, welke volledig beantwoord aan uw persoonlijke wensen en behoeften.

1. WELKE INFRAROOD STRALERS?

We merken dat er vaak verwarring bestaat over de soorten infrarood stralers en de werking ervan.

Wij werken bijna alleen met de Full Specrum stralers, dit zijn de allerbeste stralers , met de extra therapie, de diepte werking, tot 5 a 6 mm, goed voor spierpijnen, rugklachten, reuma, huidproblemen, etc..en die stralers warmen dan ook onmiddelijk op.

Full Spectrumstralers;

Deze stralers dekken, zoals de naam aangeeft, het gehele spectrum van infrarood straling af. Ze bestaan nl. voor 27% uit korte golf straling (IR-A), 58% uit middengolf (IR-B) en 15% uit lange golf infrarood straling (IR-C). Door de hogere kerntemperatuur in de straler, gebaseerd op halogeen techniek, spreken we over dieptewarmte. De indringdiepte in de huid bedraagt bij deze infrarood straler 4 à 5 mm. Full spectrum stralers zijn herkenbaar doordat de stralers rood van kleur opgloeien (vergelijkbaar met de rode lamp van vroeger). Om het licht tot een aangename hoeveelheid te reduceren wordt gebruik gemaakt van een speciaal vervaardigd keramisch glas, robax filter genaamd. Dit Robax filter bevordert een gelijkmatige verdeling van infrarood energie over het lichaam. Omdat een full spectrum cabine niet vooraf opgewarmd dient te worden en hoofdzakelijk dieptewerking afgeeft, wordt deze vooral gebruikt door mensen met klachten en ongemakken waar dieptewarmte vereist is. Denk hierbij aan spier- en gewrichtspijnen, zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Ook wanneer men enkele malen per week een snelle, intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, is een full spectrum cabine een uitstekende keuze.

2. WELKE HOUTSOORT?

Standaard zijn onze cabines vervaardigd van;

Witte Ceder (Hemlock).

Hemlock is een naaldhoutsoort uit de westkust van de Verenigde Staten en Canada en heeft een heel mooie egale structuur, een subtiel aroma en is rijk van kleur. De natuurlijke harsen en vetten beschermen het hout tegen insecten en schimmels. Daarnaast is hemlock sterk en stabiel, splintert niet en is op leeftijd waardoor het niet snel zal uitzetten en noesten zal vertonen. Om die reden is het zeer geschikt voor sauna’s met name als u deze in een normale droge ruimte wenst te plaatsen.

Optioneel kunnen de IR Saunas volledig uitgevoerd worden in “Red Ceder Hout”.

Red ceder bezit duurzame eigenschappen. Zo kan het onmogelijk krimpen, kromtrekken of schimmelen. Daarom is deze houtsoort uitermate geschikt om in vochtige ruimtes te plaatsen. Door de natuurlijke bestanddelen in het hout geurt het verrukkelijk en neemt het vrijwel geen warmte op. Het heeft een uitstekende reflectie van infrarood stralen en is zeer onderhoudsvriendelijk. Omwille van een beperkte kap op red cederbomen en hoge exportleges geldt er een meerprijs voor red ceder cabines.

3. WELKE AFMETING?

Onze IR Saunas zijn leverbaar in verschillende modellen, variërend van een compacte 1-persoons tot een ruime 5/6-persoons cabine. Uw voorkeursmodel kunt u als volgt bepalen: Elke IR Sauna wordt standaard geleverd met de volgende accessoires:

Kleurenlamp(mini);

Kleuren hebben een goede uitwerking op ons lichaam, ze worden gezien door onze ogen en daarna verstuurd naar onze hersenen waar ze bepaalde gevoelens opwekken. Ons humeur, onze gedachten en ons gehele welzijn wordt door kleuren beïnvloed. Steeds meer wordt er in sauna’s gebruik gemaakt van kleurenlichttherapie.

Automatische ventilatie

Door de lagere temperatuur is er minder natuurlijke ventilatie dan bij een conventionele sauna. Door de ingebouwde ventilator en het regelbare verluchtingsrooster in het plafond wordt de lucht continu verfrist. Vooral bij langere saunagangen en ook meerdere personen is dit geen overbodige luxe, ook mede door de kleine ruimte. Medici vergelijken 30 minuten infrarood sauna met 10 km hardlopen, verse lucht is dan ook noodzakelijk. De verse lucht is zuurstofrijker en verbetert daardoor de werking van de bloedsomloop. Het positieve aan de saunagang, zoals de huidskleur, verbetert erdoor.

Radio;

Muziek bevordert de algehele ontspanning tijdens de infrarood saunagang. De geïntegreerde radio maakt het mogelijk om FM-radio af te spelen. Op het digitale bedieningspaneel bevindt zich tevens een audio-ingang (zgn. jack plug) voor het aansluiten van een MP3-speler. Verder beschikt de cabine over een USB en Cd aansluiting.

4. WELKE OPTIES?

Onze IR Saunas kunnen uitgerust worden met diverse opties, hieronder vindt u een volledige opsomming:

-Professionele kleurentherapie

Bij deze hoogwaardige premium lichttherapie met zijn bijzonder hoge lichtkracht kunnen kleurverlopen automatisch of apart zonder flikkeringen gekozen worden. Tevens beschikt de LED-kleurenlamp over fel wit licht om de winterdip te verzachten en kunt u de kleuren (rood, blauw, groen, geel) met de bijgeleverde draadloze bediening in de gewenste sterkte dimmen.

Rood activeert het hart en de bloedsomloop. Huidziekten en reuma worden verminderd door rood licht. Ook de hersenen, longen en spieren worden behandeld.

Geel maakt hongerig en werkt dus eetlustversterkend. Het helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van klieren en activeert het huidslijm. Het verschaft een gunstige werking op het humeur.

Blauw werkt verkoelend en verfrissend, het helpt bij slapeloosheid, onrust of angst.

Groen werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkanalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten.

Bij kleurentherapie wordt door middel van verschillende kleuren het lichaam gestabiliseerd. Genezen door het gebruik van kleuren was waarschijnlijk een van de eerste technieken, die door de mens werd gebruikt. De natuur gebruikt dit middel zelf om organismen in balans te houden. Met het gebruik van de infrarood cabine kan men de kleurenlichttherapie inschakelen. Het werkt het beste om 1 kleur tenminste 15 minuten te gebruiken. Het constant wisselen, of automatisch laten wisselen, heeft minder effect.

-Aromatherapie

Onze aromatherapie is 100% gebaseerd op natuurlijke olie. De aroma kan geplaatst worden in elke gewenste ruimte. In de huiskamer, slaapkamer en op het toilet, maar ook in de badkamer, sauna of in andere ruimtes. U kunt de aroma 24 uur per dag openzetten in een ruimte, dan wordt de geur verspreid door de ruimte en geeft een heerlijk aroma aan de omgeving gedurende een periode van gemiddeld . jaar.

Om de geur constant goed te kunnen ruiken behoort u het product minstens eenmaal per maand goed te sluiten en het een aantal uren op zijn kop te zetten. Hierdoor wordt de olie, die in het product is verwerkt, weer door de spons geabsorbeerd en kan de geur weer goed aan de ruimte worden afgegeven. Bij gebruik in de slaapkamer en sauna zet u het product alleen open wanneer u aanwezig bent in de ruimte en sluit het product weer wanneer u de ruimte verlaat (hierdoor gaat het product alleen maar langer mee). Door het inademen van de geur kan deze bepaalde therapeutische eigenschappen hebben voor het menselijk lichaam. De aromatherapie is o.a. verkrijgbaar in verschillende geuren zoals; eucalyptus, lavendel, rozemarijn, etc..

-Sterrenhemel

Met de sterrenhemel kunt u genieten van meer dan honderd minuscule glasvezellichtjes aan het plafond, die u onder een gigantische sterrenhemel doen wanen. De kleuren van de sterrenhemel hebben hetzelfde effect als de kleurenlichttherapie. Droom heerlijk weg en kies de kleur die bij uw stemming past.

-Ruggensteun

Zeer comfortabele houten ruggensteun voor in de sauna. De hoek is vrij in te stellen en tweezijdig te gebruiken voor de meest ideale positie. De ruggensteun wordt in het bijzonder gebruikt om tegen de zijwand van de cabine te plaatsen, zodat u heerlijk uw benen op de bank kunt leggen. De ruggensteun geeft u de nodige ondersteuning in de rug en zorgt ervoor dat er geen transpiratie op de zijwand ontstaat.

-Losse Cd-speler / Radio

Uw favoriete radioprogramma of het journaal samen met een degelijke en heilzame infraroodsessie.. u hoeft geen van beide te missen! Of geniet u liever van uw favoriete artiest op CD? Of misschien wilt u wegdromen bij relaxerende “zen”-ontspanningsmuziek? Wij kunnen u dan een Cd-speler met radio leveren, welke speciaal geschikt is voor infrarood cabines. Deze kan met 2 schroeven aan de wand gemonteerd worden, is vocht- en temperatuurbestendig tot 60ºC en wordt geleverd met een netadapter

-Duo stralers;

Duo-Stralers; Zijn Stralers die bestaan uit magnesium-oxide stralers en Full Spectrum-stralers, zodat je zelf kunt kiezen welke stralers je opzet, of je kiest enkel voor de warmte, of voor de warmte en dieptewerking.

Het spectrum van de full spectrum stralers bestaat uit: 27% IR-A (korte golf), 58% IR-B (middengolf), 15% IR-C (langegolf).

Het spectrum van Magnesiumoxide stralers beschikt over 5% IR-B(middengolf) en 95% IR-C(lange golf).

Opbouwservice

Onze IR Saunas zijn zelf eenvoudig te installeren middels een handig panelensysteem. Ze worden in voorgemonteerde panelen bij u thuis aangeleverd. Mocht u het op prijs stellen, dan kan onze installateur het opbouwen voor u uit handen nemen en wordt de cabine compleet voor u gemonteerd en gebruiksklaar gemaakt.

ENERGIEVERBRUIK

Het energieverbruik van een infrarood cabine is bijzonder laag; iedere cabine kunt u immers op een gewoon stopcontact aansluiten en de gemiddelde cabine heeft een vermogen welke lager ligt dan die van een normale stofzuiger. In onderstaande tabel treft u het energieverbruik** van de verschillende modellen aan bij een infrarood sessie van resp. 15, 30 en 60 minuten.

15 min.

30 min.

60 min.

Model 90

Model 100

€ 0,07

€ 0,08

€ 0,14

€ 0,16

€ 0,28

€ 0,32

Model 110

€ 0,10

€ 0,19

€ 0,38

Model 130

€ 0,11

€ 0,22

€ 0,4

Model 150

€ 0,11

€ 0,22

€ 0,44

Model 150C/180

€ 0,15

€ 0,28

€ 0,56

Model 210

€ 0,17

€ 0,34

€ 0,68

**uitgaande van een kWh-prijs van € 0,20

KWALITEIT EN GARANTIE

– Sommige van onze cabines zijn voorzien van een ergonomische rugleuning

– De cabine is op ieder 220/230V stopcontact aan te sluiten, er is geen krachtstroom of aparte groep benodigd

– Onze cabines zijn beveiligd tegen kortsluiting en oververhitting

– Onze cabines zijn CE gekeurd en geproduceerd volgens ISO 9002 certificering

– Wij bieden standaard 2 jaar garantie op de cabine, 5 jaar garantie op de full spectrum stralers

– De sauna hebben wij normaliter direct uit voorraad leverbaar en is binnen twee weken bij u thuis bezorgd