onderhoud wicker

Onderhoud wicker meubelen

De term wicker is eigenlijk de Engelse benaming voor vlechtwerk. Met wicker bedoelen we een weerbestendig materiaal bestaande uit vlechtdraden. Het is een vezel gemaakt van kunststof (meestal HDPE, wat staat voor High Density Poly­Ethyleen). 

Qua uitzicht heeft wicker een sterke gelijkenis met rotan, maar omdat het een synthetische vezel is, is wicker veel minder gevoelig voor weersinvloeden. Daarom is het materiaal uiterst geschikt voor tuinmeubilair. Het vergt ook veel minder onder­houd dan rotan.

Wicker is er niet alleen in een rotanachtige lichtbruine kleur, maar is in vele kleuren verkrijgbaar. Ook qua vorm treft men verschillende varianten aan: vlak of rond, dun of breed, met of zonder textuur, … De wicker die wij gebruiken is vervaardigd van 100% nieuwe grondstoffen. Dit garandeert een hoge
kwaliteit die bestand is tegen alle weersinvloeden.

Onderhoud/reiniging wicker

Wicker tuinmeubelen kunnen het hele jaar buiten staan. Bij vorst echter is het gevlochten materiaal kwetsbaar. Gebruik de meubels dan bij voorkeur niet. Haal regelmatig de gevallen bladeren van de meubels. Dit voorkomt schimmelwerking.
Voor het onderhoud is het aan te raden wicker regelmatig te reinigen met daarvoor speciaal ontworpen krachtreinigers of met water en natuur­lijke, neutrale zeep. Bij extreem vuile wicker tuinmeubelen laat je de krachtreiniger langer (7 à 10 minuten)  intrekken. Met een zachte borstel bewerk je vervolgens het oppervlak. Spoel na met water en herhaal indien nodig de procedure.

Onze stoelen/lounge bekleed met wicker hebben een onderliggend frame van gepoederlakt aluminium.