Saunastove

Sauna’s Infraroodsauna’sKLIK HIER VOOR DE BROCHURE SAUNA’S HEALTHVISION 2016

Relaxgarden heeft zich al geruime tijd gespecialiseerd in het leveren van kwalitatief hoogstaande sauna’s. 

Iedereen is er wel eens in geweest of heeft er over gehoord; de traditionele Finse sauna. Heerlijk genieten van de warmte, zittend of liggend op houten banken met diverse hoogtes. Om het meeste uit een Finse sauna te halen, is het belangrijk om goed te weten hoe deze gebruikt moet worden. De Finse sauna is in feite een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat u lichaam snel opwarmt. De temperatuur van de lucht in de sauna is dan ook erg hoog, soms tot wel 90C°. Hoe vochtiger de lucht in de sauna is, hoe sneller uw lichaam de warmte opneemt. U kunt de lucht vochtiger maken door water, vaak gemengd met een lekker ruikende etherische olie, over de stenen van de kachel te gieten. Het opwarmen alleen is slechts een onderdeel van de saunagang. Afkoelen is minstens zo belangrijk om een echt gevoel van welbehagen te creëren. En het belangrijkste? Rusten, héérlijk rusten..

De Barrel sauna 

Kenmerkt zich door zijn artistieke vorm. Veel mensen associëren de sauna namelijk met een wijnvat. 
Daarnaast brengt de vorm ook nog vele functionele voordelen met zich mee:
• De Barrel sauna is door zijn vorm snel op temperatuur;
• Er hoeven geen loze hoeken verwarmt te worden;
• Door zijn ronde vorm circuleert de warmte beter. Dit bespaard de nodige energie.

De barrel sauna’s zijn leverbaar met een elektrische en hout gestookte saunakachel.
Onze buitensauna’s laten u het wellnessgenot herbeleven in uw eigen achtertuin of rondom uw vakantieverblijf. Een barrel sauna bestrijdt spanning en stress, laat de vermoeide spieren ontspannen en verhoogd uw natuurlijke weerstand. De sauna heeft daarnaast ook een verzachtende functie waarmee het pijnlijke punten in uw lichaam verzorgd. Tot slot verbrandt uw lichaam ook nog eens vele calorieën tijdens een bezoek aan de sauna. Kort samengevat dragen de buitensauna’s bij aan een gezonde lichaam en geest.

De behoefte aan ontspanning van lichaam en geest is in onze moderne samenleving erg groot. Een infrarood sauna of barrelsauna in eigen huis of tuin is momenteel een van de meest effectieve en populairste manieren voor functionele ontspanning met de korte golfstralers of full spectrum stralers, met elektrische kachel of houtkachel. Al onze IRcabines en barrelsauna’s zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardige componenten, modern design en een subliem afwerkingsniveau.

Massief serie binnen- en buitensauna

De super degelijke Finse sauna’s zijn in prijs-kwaliteit verhouding de beste in zijn soort. Door de massieve planken een zeer degelijke sauna die een leven lang mee gaat. Deze sauna’s zijn zowel verkrijgbaar in binnen- als buitensauna en zijn geheel op maat te maken of verkrijgbaar in standaard modellen. Omdat ze van binnenuit zijn op te bouwen kunnen ze zeer nauwkeurig in bestaande ruimtes worden ingebouwd. Er is naast de diverse opties van het maatwerk ook een keuze uit twee verschillende soorten interieurs.

De binnensauna’s worden precies gebouwd zoals de Finnen dat al eeuwen doen. Massief dikke balken van Nordische Fichte hout geven de sauna het echte traditionele Finse sauna gevoel. Dankzij de verbeterde hoeken nemen ze minder ruimte in beslag, waardoor deze sauna’s perfect geschikt zijn als inbouwsauna. De massief serie is zeer robuust en qua prijs-kwaliteit verhouding niet te overtreffen. Deze sauna’s worden standaard helemaal compleet opgeleverd, inclusief alle extra’s zoals verlichting en kachelbescherming. Keuze uit verschillende interieurs in mogelijk.

De buitensauna’s zijn opgebouwd uit massief eerste klas Nordisch Fichte planken waardoor ze zeer geschikt zijn als buitensauna. De saun is uit te rusten met een handig voorportaal die u bijvoorbeeld als omkleedruimte kunt gebruiken. Qua maatwerk is alles mogelijk, u zou ook het dak kunnen doortrekken zodat deze kan dienen als afdak. Laat u fantasie de vrije loop. Ook in de buitensauna’s van de massief serie hebt u keuze uit verschillende interieurs.

Paneel serie binnen- en buitensauna

De paneel serieis geheel gefabriceerd in onze eigen fabriek in Nederland. Dankzij de perfecte afwerking, wat getuigd van echt Nederlands vakmanschap, hebben de paneelsauna’s een zeer luxe uitstraling. Door de paneelconstructie is de sauna eenvoudig te voorzien van infraroodstralers in de wanden, waardoor de sauna uit te breiden is tot een combi sauna. U beschikt over een ruime keuze in houtsoorten zoals Abachi, Red Ceder, Norfische Fichte of Espen. Daarnaast kunt u uw sauna nog verder personaliseren door te kiezen uit verschillende soorten steenstrips en interieurs.

De paneel Classic is in Nederland gefabriceerd en straalt een echte klasse uit dankzij de luxe afwerking. Om deze reden is deze sauna tevens zeer geschikt voor professioneel gebruik. Wees niet verbaasd als u een van deze sauna’s tegen komt in een luxe hotel of wellness centre. De sauna is gemakkelijk uit te breiden als combi sauna dankzij de paneelconstructie. Door de ruime keuze in houtsoorten en afwerking kunt u werkelijk alle kanten op. Maatwerk is mogelijk en tegen een kleine meerprijs kan de sauna van binnenuit worden opgebouwd.

De paneel Exclusive is de meest luxe Finse sauna in ons assortiment? veel gebruik van glas, mooie steenstrips op de achterwand, uitsluitend eerste klas houtsoorten en sfeervolle spotjes in het plafond zorgen voor een zeer professionele uitstraling? Deze kenmerken in combinatie met eerste klas Nederlands vakmanschap zorgen voor een verbluffend eindresultaat. Ook in deze serie is alles mogelijk qua maatwerk, uitbreiding en personalisatie.

Saunapods

Net als de barrelsauna’s hebben de sauna pod’s een unieke vorm. Deze ronde vorm bevorderd de circulatie en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. een echte originele aankleding voor in iedere tuin. De sauna pod is gemaakt in Canada en is geheel vervaardigt uit Canadese Red Ceder. Er zijn verschillende indelingen mogelijk van het interieur. Daarnaast zijn vele leuke extra’s mogelijk zoals een mooie LED strip achter de rugleuning of twee ramen aan de voor- of achterzijde.