Energieverbruik

Home > CatalogusJacuzzi > Energieverbruik

IquehottubsIquehottubs

Wij verdelen het zweedse merk Iquehottubs. Kwalitatieve spa’s aan een betaalbare prijs!  Iquehottubs staat bekend om zijn energiezuinige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke jacuzzi’s. In het gebruik en in uw portemonnee zult u ervaren dat een Ique jaccuzzi u de meeste waar voor uw geld biedt. Vanzelfsprekend bestaat het assortiment van Ique uit diverse modellen tuinspa’s met ieder een geheel eigen indeling, comfort en design.

 

In tijden van steeds duurder wordende energieprijzen is het uitermate belangrijk om even stil te staan bij de indirecte kost van een tuinspa : de electriciteit…

We investeren allemaal in “groene” maatregelen zoals hoogrendementsbeglazing, PU-isolatie in de spouwmuren, isolatie in daken… maar wanneer het op personal wellness aankomt dan staren we ons maar wat vaak blind op de LED-verlichting, multimedia, massagejets enzovoort … vaak komt de “shock” wanneer de eerste energieafrekening volgt !

Hoeveel kost een jacuzzi aan energie ?

In een gemiddelde spa zit al snel 2000 liter water dat continu op temperatuur gehouden wordt.
Het is niet zo vanzelfsprekend om deze hoeveelheid water continu op 37 à 38°C te houden.
De verwarmers zijn over het algemeen zwaar genoeg om de klus te klaren … maar niemand wil een verwarming van 2000 of 3000 Watt die het klokje rond staat de draaien !

Relaxgarden houdt bij de selectie van de producten steeds in de eerste plaats rekening met het te verwachten energieverbruik.
Heel wat jacuzzi’s ogen mooi maar laten te wensen over wanneer het op isolatie en efficiënt energieverbruik aankomt.

De Spa’s die bij ons geselecteerd werden zijn van het merk Ique Hottubs uit Zweden, het land bij uitstek als het om

Drievoudige thermische isolatie in onze spa’s

Onze jacuzzi’s zijn standaard voorzien van een drievoudige thermische isolatie. Voor deze isolatie worden materialen afkomstig uit de ruimtevaart gebruikt.
Er wordt gewerkt met warme luchtlagen die gevormd worden door de werking van de tuinspa (motoren, circulatiepomp,elektronica …), deze vormen een extra buffer tegen warmteverlies.
Hoewel we van de producent niet verplicht worden deze extra isolatie mee aan te bieden werd besloten om deze standaaard op iedere jacuzzi te installeren !
De bodem is volledig afgesloten en heeft een isolatielaag van maar liefst 10cm dik.

De meerwaarde van deze kleine meerkost hiervoor voelt u snel in uw portemonnee …


De superisolerende cover

De meeste klanten van Relaxgarden opteren voor een cover lifter om de afdekkap met alle gemak op en af de spa te tillen.
Onze afdekkappen zijn namelijk redelijk zwaar om telkens op en af de spa te tillen … en hier is een goede reden voor !

Een lichte afdekkap betekent dat er zeer veel lucht in het materiaal verwerkt zit, onze kappen zijn zeer zwaar geperst onder extreem hoge druk en zijn 12cm dik, hierdoor horen ze bij de best-isolerende covers op de Europese markt verkrijgbaar. Een minimum aan lucht in de cover betekent ook een minimum aan wateropname door condensvorming dewelke de cover zeer zwaar maakt met alle gevolgen vandien. Onze afdekkappen kunnen 50kg/m² in gewicht weerstaan in het midden van de cover.

Kortom een kwalitatieve super isolerende, gebruiksviendelijk en veilige afdekkap voor jaren plezier.

 

Enkel verwarmen op nachttarief ? Dat kan !

De gekozen Balboa-sturing laat toe om uw verwarming en filter cycli zo te kiezen dat enkel tijdens de daluren verwarmd wordt, ook dit scheelt in de portemonnee !

U kan zelf instellen wanneer de circulatiepompen en filterprogramma’s in werking treden waardoor u een propere en warme spa kunt combineren met minimaal energieverbruik.

Tussen de filterprogramma’s in gaat de spa in een vorm van slaapmodus (in tegenstelling tot vele systemen die 24/24 uur draaien!) waardoor het verbruik enorm lager komt.

En hoeveel kost het dan ?

Dankzij al deze factoren verbruiken onze spa’s maar een fractie van vele andere jacuzzi’s;
Wanneer het bubbelbad goed opgesteld staat is het verbruik tussen de €300 en €500 op jaarbasis.

Een spa-sessie van ongeveer 30 minuten kost 2KWh oftewel €0,5/beurt !